Tallista lyhyesti

Eclipse Dancer- Talli on perustettu 2005. Valmensin ratsukoita sekä pidin ratsastustunteja vuoteen 2009 asti.  Pitkäaikaissairauksieni vuoksi jouduin tuolloin pois töistä. Olen itse hevosten parissa toiminut koko ikäni ihan pikkutytöstä(5v.) saakka. 2006 kävin SRL:n ratsastusvalmentajan koulutuksen. Ratsastustaitoni 145cm /Grand Prix taidot. Kisaaminen jäi todella lyhyeksi sairauksieni vuoksi. Koulutin hevosia vaativalle tasolle. Valmennettavani kisasivat esteillä 120cm ja kouluratsastuksessa HeA. Huolimatta leikkauksista ja sairasteluista oppilaita oli ympäri Suomen ja vähän ulkomailtakin. Ammattivalmentajan koulutusta järjesteltiin, maneesin piirustukset, maat ja luvat maneesille hankittiin. Laajennusta ei keretty aloittaa. 

 

14vuotta sitten, kun uusi isompi kenttä tehtiin, tehtiin se todella hyvin pohjatöineen,eri kerroksineen, salaojaputkineen. Pintakerros teetettiin. Tämän vuoksi kentän huolto on aika helppoa. Toki lanaukset, pehmitykset tarvittaessa ja näillä kesäkeleillä kentän kastelut kuuluu asiaan, jotta pohja säilyttäisi tarpeeksi hyvät olosuhteet ratsastukselle.
Kentän huolto on osa hevosten lihas- jännevammojen ehkäisyä.

Eclipse Dancer-tallin ratsastustunneilla ja valmennuksilla opit hevosystävällistä ratsastusta hevosen ja ihmisen fysiologia tarkoin huomioiden. Kuinka hyvin pienet asiat vaikuttavat suuresti mm.hevosen tasapainoiseen ja rentoon liikkumiseen, saaden koko kehollaan toimivan elastisen,
tyytyväisen hevosen.
Kokemalla Maijun tunnin tai valmennuksen pääset  todella löytämään nämä ratsastuksen keinot. Vuosien kuluessa on nämä keinot nähty aina vain tärkeämmäksi ja vuosikymmeniä ratsastaneetkin hämmästyneet kuinka nämä keinot vaikuttavat hevoseen.
Nytkin, kun uudet kuin vanhat oppilaat ovat päässeet jälleen tunneille,
on siellä herkistyttykin kuinka hienolta kaikki tämä hevosten kanssa tuntuu. 


Minkä ikäisenä vain voit aloittaa. Meillä ei arvostella ratsastajaa vaan opetetaan ratsastuksessa.
Mikäli haluat oppia ratsastuksessa, tule rohkeasti kokeilemaan. Uudetkin oppilaat, Tervetuloa.
Vain kokeilemalla tiedät.

 (näiden uusien kotisivujen aloitus pvm.10.7.2018)

päivitys 7.11.2021

Hei kaikille.

On tullut aika muutoksen.
Yritin useista pitkäaikaissairauksista huolimatta tuntien pitoa vielä reilu vuosi sitten.Teitä oppilaita olisi kyllä tulossa, mutta minun voimavarat eivät hevosten kokonaisvaltaiseen hoitoon kuin tuntien pitoon vain riitä.
Hevosten hoito kavion ym.huoltoineen on rankkaa tässä kunnossa missä olen ollut. Lisäksi on paljon muutakin huoltoa kuin hevosten hoito hevostilalla.

Olemme jo vuosia keskustelleet mitä tehdä ja nyt on aika luopua.
Kaksi vanhinta hevostani Zaha Du La Hassan "Toffe" 30v ja Eclipse Dancer " Santtu" 25v on tarkoitus päästää ikivihreille.
Terveitä ovat olleet. Vanhuus näyttää pieniä merkkejä, mutta ei mitään isompaa.
Ei ole reilua heitä mihinkään muualle enää laittaa, joten ikivihreät ovat ainoa vaihtoehto, kun en enää kykene huolehtia tarpeeksi.
Heille on hautapaikka maillani, kuten on Rodnik ja Fats Dominokin haudattu.
Santtu ja Toffe ovat liki 20vuotta olleet minulla.
Vaikea on luopuminen,
mutta nyt täytyy saada voimavaroja myös muuhun elämässä.

Hyvän elämän ovat eläneet, kuten useat sanovat.
Ei ole tarvinnut kastua syys- tai kevätsateissa eikä palella tavella, kun on asianmukaisesti loimitettu. Ei myöskään olla liian kuumassa säässä kesällä, sillä tallissa on ollut ilmastointi joka viilentää tallin sopivaksi ja hevoset on kuumimmat ajat sisällä olleet. Tarvittaessa on hevosia myös viilennetty kesken päivän, jotta on hyvä olla.
Talvella kylmimpinä päivinä myös sisällä olleet. Talli tietysti lämmin on ollut ja on.
Liikuntaa treenivuosien jälkeen on vaihtelevasti ratsastuksilla ollut, mutta ovat saaneet ympäri vuoden juosta ja leikkiä laumassa laitumilla.
Terveydestä ja muusta hyvinvoinnista on huolehdittu.
  rakkaat hevoset<>

Tallile jää Remarks " Retu" minun ratsastuksiini ja Silent's Thunder King " Kingi". Kingillä on säännöllinen ratsastaja tällähetkellä. 
Ilmoitan mikäli tilanne muuttuu.

--Jos olet vastuullinen ratsastaja ja vähintään heB tasoa, voit kysyä Wels-B ponin Silent's Thunder Kingin vuokraamisesta. Vuokraus vain tallillani. En päästä Kingiä pois, kun jää ainoaksi kaveriksi Retulle. 
Kysy vuokrauksesta, jutellaan tarkemmin viestein tai puhelimitse.
Alaikäisen ratsastajan ollessa kyseessä toivon vanhempien yhteydenottoa--

Talli laitetaan tauolle yritystoiminnasta vuodenvaihteessa.

Kiitos Kaikille,
jotka olette olleet mukana tähän saakka. Kulkeneet hoitamassa hevosia , ratsastamasa tunneilla ja valmenuksilla omilla kuin tallin hevosilla, kilpailemassa vuosina 2005-2010. Tuolloin siis tunteja oli säännöllisesti.
Noiden vuosien aikana Aluekilpailuissa kisasivat valmennettavani omilla hevosillani, joita silloin oli enemmän. Voittoja kuin muita sijoituksia tuli paljon:)
Kauniit on muistot<3 säilytetään="">

Ystävällisin terveisin,
Maiju / SRL:n ratsastusvalmentaja

-nämä tallin kotisivut loppuvat joulukuussa viikolla50. yksinkertaiset sivut löytyvät googlesta tämän jälkeen-

 

Kuten tuntien/ valmennuksien varauksissa, varaa aikasi tallilla käymiseen, hevosten katsomiseen jne. Tämä siksi, jotta tallilla on hevosille riittävästi myös rauhaisaa aikaa ja joku saadaan järjestettyä esittelemään hevosia/paikkoja tallille tullessasi.

Varaamaton oleskeluaika tallilla kielletty.

 

 

Maiju  Niemi-Korpi / 0408097795

maiju.niemikorpi@gmail.com