Hyvinvoiva hevonen

Lyhyesti asioita mitä hevosen hyvinvointiin liittyy. 

Jotta hevonen voisi hyvin, täytyy sillä olla tietyt elinympäristön kuin hevosen asuintilojen olot. Näitä kriteerejä Suomenratsastajainliitto kuin eläinsuojelulaki, ympäristölaki on ilmoittanut.

Tallimme täyttää nämä kriteerit ja hieman enemmänkin. Meillä hevosten hyvinvoinnista huolehditaan monin eri tavoin. Tallin ilma, tallin lämpö, karsinoiden/ tallin koko jotta pinta-alaa on riittävästi hevosmäärälle, joka siis on laskettu 7hevoselle. Karsinoiden kuivituksessa käytettävä rahkaturve parsimattojen lisäksi. Hevosen oikeanlainen, yksilöllinen ruokinta, laadukas heinä.

Ulkoilutilojen kunnossa pito, jotta on hevosille turvallinen, eläinsuojelulain kuin ympäristöasetusten mukainen. Laitumet ympäri vuoden, hevosten ruokinta,juomavesi, tarpeenmukainen loimitus. 

Hevosten liikutukseen on hyvinpohjatöineen, valaistu ulkokenttä, jota huolletaan ympärivuoden vuodenaikojen mukaisesti. Jotta hevonen säilyisi pitkäikäisenä on kaikesta hevosen elinympäristössä olevista asioista pidettävä huolta. Näin hevonen säilyy terveenä mahdollisimman pitkään. Nykyään suositellaan ratsastuskouluillekin, että hevoset saataisiin pysymään käyttökunnossa noin.20vuoteen saakka. Meillä se on toteutunut jo jonkin aikaa. Toistakymmentä vuotta. Hevoset ovat olleet terveinä ja ratsastuskunnossa pitkästi yli 20vuoden iän. 
Hevosen terveyteen kaikkine muine ympäristö ym. vaatimuksien lisäksi. kengitys ja raspaus ovat erittäin tärkeitä osatekijöitä. Hevosta ratsastettaessa tai muutoin liikutettaessa on monia asioita otettava huomioon, jotta hevonen säilyisi terveenä ilman lihas- jännevaurioita tai muita jumeja ja kipeytymisiä. Kovassakin treenissä ei hierjoa löytänyt hierottavaa hevosiltani, mutta mikäli näin käy, on suotavaa käyttää myös hierojaa hevoselle niin tarvittaessa. Hevoshierojia käytetään hyvin paljon vaativalla tasolla. Se kuitenkin auttaa hevosta mm.palautumisessa ja pitää hevosen lihaksiston pehmeänä ja näin valmiudessa uusiin treeneihin. Lihas kun ei jumiutuneena oikein toimi eikä voi kehittyä.Liikutusalueen pohja, kuin miten hevosta liikuttaa, oikeanlaiset varusteet. Ne vaikuttavat myös hevosen terveyteen.

Kaikki nämä mitkä nyt kerkesin kirjoittaa,
pitäisi huomioida ratsastustuntien- kuin valmennuksien hinnoissa. Näin ei vielä kuitenkaan voida tehdä, kun hinnoittelu on jokapaikassa alakanttiin.
Vaikka ratsastus on kallista, jos ratsastaja haluaa, että hevosemme voisivat hyvin suomenkin oloissa. Hänen kannattaa tutustua tallilla käymäänsä hevosten elinympäristöön. Näin ratsastajakin pääsee vaikuttamaan siihen, että mahdollisimman moni hevonen voisi hyvin.

-kiitos

Sivun alaosassa pieni esittely hevosista.

Kilpailija / vuokraaja

 

Tahtoisitko kilpailla, mutta mahdollisuutta omaan poniin ei vielä ole?

Tässä sinulle on mahdollisuus.

 

Welsh-B poni Silent's Thunder King etsii kilparatsastajaa

tai aktiivi harrastajaa.

 

-Kingi- jolla on todella hyvä suku, hyppykykyä isompiin

ja hienot liikkeet koulupuolellekin.

Herkkä avuille.

Mielellään heB taidot ratsastajalla. Nopea oppimiskyky ratsastajalla eduksi, mikäli taidot onkin vähäisemmät. Oma tyttäreni ratsasti Kingillä jo 7vuotiaana, mutta tytär kasvanut hevosten parissa joka toki vaikuttaa asiaan. Yhteen sopivuus tärkeintä.

Kingillä potentiaalia on eikä haittaa kisaajasta olisi.

Kisaaminen ei pakollista.

Mahdollinen vuokraus ylläpitokuluin kotitallilla voi tulla kyseeseen oikean ratsastajan löytyessä.

 

 

Ota yhteyttä ja tule käymään

niin katsotaan olisitko sopiva ratsastaja tälle ponille kilparatsastukseen vaiko este- ja/tai kouluratsastus tunnilla käymiseen. 

 

 

 

Silent's Thunder King

Silent's Thunder King ja Remarks

Harrastelija

Eclipse Dancer  -Santtu- sk.169cm,

rotu puoliverinen sekä

Zaha Du La Hassan -Toffe- sk.145cm,

rotu 3/4 arabia,1/4 puoliveriä.

 

 

Este- kouluratsastus tunneille, -valmennuksiin.

Näiden kahden hevosen iän vuoksi, vaikka terveinä ovat pysyneetkin, en anna heillä enää kilpailla. 

Kuten lähiaikoina todettu,

edelleen heissä on sama kilpailijan/

työskentelyä rakastavan luonne. 

Moni yllättyy heidän hyvinvoinnistaan ja kunnostaan sekä työskentely innokkuudesta.

Nämä ovat tottuneet tekemään töitä ratsastuksessa ja nauttivat siitä.

 

Santtu yrittää aina parhaansa, vaikka ei kaikille ratsastajille sovellu. Todella miellyttämisen haluinen ja herkkä. Symppis. Tällä on helposti istuttava raviaskel ja käynnissä vähemmänkin ratsastanut tuntee miten liike kulkee läpi hevosen.

Santtu työskentelee takaosallaan helposti.

 

Toffe on aina valmis ratsastajansa eteen tekemään. Auttaa minkä suinkin pystyy. Esteistä kuin koulutyöskentelystä nauttii ja arabi tuleekin esille helposti ratsastettaessa.

Aloitteleville ihanteellinen juuri ymmärtäväisyytensä vuoksi. Vähän pidemmälle ratsastaneet saavat esille hienoliikkeisen, suuriaskelisen ratsun, josta tuntee miten Toffe nauttii joka askeleesta. 

 

Näillä nyt aluksi mennään. Tunneille hankinnassa uusia hevosia tarvittaessa aikaisintaan kesällä 2019.

 

 

Eclipse Dancer

Zaha Du La Hassan

Tallilla on lainattavissa ratsastuskypäriä ja junnulle esteille turvaliivi, raippoja löytyy myös.

Itselle vähintään säänmukainen vaatetus, joustavat ei liukkaat housut, kannalliset kengät.

Tallilla on vastuu vakuutus.

 

Huolehdi omasta tapaturmavakuutuksestasi. (SRL-jäsenyydessä on)

 

 

Maiju  Niemi-Korpi / 0408097795

maiju.niemikorpi@gmail.com